diumenge, 8 de gener del 2012

Google Docs



Google Docs

Google Docs és una eina de Google, gratuïta (principalment), en línea que permet crear, penjar i compartir treballs, imatges, musiques... Ens permet tant mateix col·laborar en grup de tal manera que el propietari de l’arxiu pot autoritzar a d’altres persones per a que l’editin. A més a més ens permet tenir a disposició el document en qualsevol lloc i en qualsevol moment si tenim accés a Internet.     
Per utilitzar aquesta eina es requereix tenir un compte Gmail (amb aquest compte es pot accedir a una diversitat d’eines de Google.)

La senzillesa de Google docs, és el que permet un treball col·laboratiu, varis usuaris poden editar el mateix document si l’administrador els ho permet, o bé, la possibilitat de només visualitzar-lo, tot depenent de la decisió del propietari del document penjat.

El mecanisme és el següent:
Penjar o crear l’arxiu -- Decidir amb qui es vol compartir (es sol·licita l’adreça de correu del destinatari) -- Seleccionar tipus de permís (nomes visualització o permís per editar el document) -- El destinatari rep un correu per confirmar la cooperació.

Google Docs és una eina que es pot utilitzar en molts casos gràcies a la seva adaptabilitat amb casi qualsevol tipus de fitxer.  Google Docs permet doncs penjar documents de text (Word(.doc/.docx)), fulls de càlcul (Excel(.xls/.xlsx)), presentacions (Power Point (.pptx)), músiques, vídeos… o simples PDF. Aquesta eina ens permet també la conversió dels arxius en formats específics per Google Docs (PDF, RTF…)

Pel que fa la capacitat d’emmagatzematge, Google Docs tant sols ens permet tenir 1Gb gratuïtament, però si es vol tenir una capacitat de fins a 10Gb l’eina ens permet comprar més espai.
Però com és d’esperar Google docs no és perfecte i te algunes limitacions. Cada document ha de complir uns requisits per ser penjat.
- Documents de text: màxim 500Kb més 2Mb per les imatges incloses.
- Fulls de càlcul: màxim 10000 files, 256 columnes  i no pot superar els 20Mb.
- Presentacions: màxim 10Mb


Fonts d’informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada